Кухар, кондитер

Кухар, кондитер

Україна славиться своєю національною кухнею, яка створювалась протягом століть, багата на традиції, вирізняється різноманіттям страв. Потреба в їжі може задовольнятися як в індивідуальним приготуванням в домашніх умовах, так і на спеціальних підприємствах масового харчування. Можна без перебільшення сказати, що нема такого місця на землі, де б люди не користувалися послугами кухарів-кондитерів.

Кухар-кондитер – це людина добросовісна, відповідальна, врівноважена, акуратна, яка дотримується усіх правил особистої гігієни і може швидко зорієнтуватися в екстремальній ситуації, має хороший художній смак і фантазію.

Кухар-кондитер повинен знати:
  • Види властивості, кулінарне використання усіх харчових продуктів;
  • Оцінку якості продуктів харчування і готових страв;
  • Способи теплової обробки продуктів;
  • Технологічний процес приготування, рецептуру, правила і температуру подавання страв.
Кухар-кондитер повинен вміти:
  • Користуватися обладнанням;
  • Дотримуватися правил безпеки праці та виробничої санітарії.
Вимоги до індивідуальних якостей:
  • хороший окомір,
  • добра зорова і довготривала словесно-логічна пам’ять,
  • просторова уява,
  • тонкі нюхові та смакові відчуття.
Медичні протипоказання:
  • гіпертонія,
  • важке перенесення перепадів температури,
  • хронічні інфекційні (туберкульоз),
  • дерматологічні хвороби.

Кухарю-кондитеру не рекомендується палити, користуватись сильними парфумами, тому що зайві запахи заважають в роботі.